shareFacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Veelgestelde vragen

Hoe kunnen wij helpen?

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een koopwoning in Hernesseroord?

Je kunt je inschrijven op onze website, wij houden je dan op de hoogte van de voortgang en je ontvangt bericht als er met een gebouw/woning in verkoop wordt gegaan.

Wat voor woningen komen er?

Op dit moment gaan we uit van een woonprogramma met appartementen, rijwoningen, levensloopbestendige woningen en twee-onder-één-kapwoningen.

Wat is het prijsniveau?

In Hernesseroord komen woningen in diverse prijsklassen. In deze fase zijn er nog geen koopsomindicaties beschikbaar. Wij zullen je hier later nader over informeren.

Hoe groot zijn de koopwoningen?

Ook in afmeting zal het woningaanbod in Hernesseroord zeer divers. Bij het prensenteren van het voorlopige woningaanbod kunnen we ook nader informeren over woonoppervlaktes. 

Hebben alle woningen een eigen parkeerplek?

Veel van de woningen krijgen eigen parkeerplaats. Alle appartementen aan het kanaal hebben één of meerdere eigen parkeerplaatsen. De woningen aan de bosrand hebben een parkeerplaats op eigen terrein of een algemene parkeerplaats nabij de woning. 

En een eigen tuin?

Alle woningen beschikken over een buitenruimte, de appartementen hebben een balkon. De woningen krijgen een privé tuin, maar daarnaast komen er diverse openbare (speel)plekken.

Komen er ook woningen met bedrijfs/ werkruimte aan huis?

Het is nog niet bekend of er woningen met werkruimte aan huis komen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een (sociale) huurwoning in Hernesseroord?

Het plan Hernesseroord voorziet niet in sociale huurwoningen.

Komen er levensloopbestendige woningen?

Ja, naast de appartementen zijn er ook aan de bosrand levensloopbestendige woningen in ontwikkelingen. Deze woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. Als je je via de website inschrijft houden wij je op de hoogte. 

Hoeveel woningen komen er in Hernesseroord?

Er komen 75 appartementen verdeeld over drie gebouwen in woongebied 1. Op de hoogte blijven over de andere woongebieden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer komen de eerste woningen in de verkoop?

De huidige prognose voor de start verkoop van de eerste woningen is in de eerste helft van 2022

Hoe kan ik op de hoogte blijven?

Door je in te schrijven als “omwonende” of “toekomstige bewoner”. Je ontvangt dan onze nieuwsbrieven met het laatste nieuws over het project.

Hoe kan ik meedenken over de plannen?

Meedenken over de plannen kan op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de fase van het project en van het onderwerp. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, regelmatig vragen we input om mee te denken over de ontwikkeling

Hoe gaan jullie om met mobiliteit?

In Hernesseroord willen wij het gebruik van het OV en de fiets stimuleren, de transitie van fossiele brandstof naar elektrisch maken, inzetten op het delen van mobiliteit en stadse logistiek slim inrichten. Zo denken we na over een mobiliteitshub en oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s.

Is er al een brochure of meer informatie over de appartementen beschikbaar?

In deze fase is er nog geen brochure beschikbaar. Komende tijd kunnen wij je steeds meer laten zien van de woningen. Op het moment dat de verkoop start is er uiteraard een brochure beschikbaar.

Wanneer is er meer informatie over de woningen beschikbaar?

Komende tijd delen we de eerste schetsen en beelden. Eind van dit jaar zijn de plannen zover dat we de eerste fase te kunnen laten zien, dit zijn de appartementen aan het kanaal. Hierbij kan je denken aan woningplattegronden en prijsindicaties.

Hoe zien de fases eruit?

Op de plankaart zie je alle fases ingetekend, er wordt gestart met de appartementen aan het kanaal en een deel van de woningen aan de bosrand

Komen er ook vrije kavels?

In de voorlopige plannen zijn geen vrije kavels ingetekend. Heb je interesse in een vrije kavel dan kan je dit kenbaar maken via info@heerlijkhernesseroord.nl

Wie gaat de woningen verkopen?

De woningen worden verkocht via een lokaal makelaarskantoor. Op het moment dat de verkoop nabij is introduceren we deze partij graag. In de voorbereidingsfase kan je contact opnemen met Caroline Vredebregt (verkoopmanager) via info@heerlijkhernesseroord.nl

Wat wordt de stijl van de woningen?

De woningen krijgen een moderne uitstraling, in de ontwerpen wordt veel gebruik gemaakt van materialen zoals hout, glas en baksteen

Wat voor buurt wordt Heerlijk Hernesseroord?

Je woont en leeft hier in een mooi landschapspark. Omgeven door bos en water. Heerlijk Hernesseroord lijkt op een vakantiepark in het groen: hier krijg je een gevoel van vakantie. De plek geeft energie en nodigt uit
om naar buiten te gaan. Daar ontmoet je de andere bewoners. In Heerlijk Hernesseroord leef je ongedwongen met elkaar: je woning is je privédomein, het hart van het park en het gemeenschappelijke groen een aangename ontmoetingsplek als je dat wenst

Waar ligt Hernesseroord?

Het gebied ligt aan de rand van het centrum en het kanaal dat het centrum van Middelharnis met het Haringvliet verbindt. 

Zijn de woningen gescheiden van de zorgwoningen van Zuidwester?

De woongebieden van Zuidwester en de nieuwbouw zijn gescheiden van elkaar door middel van groen of water. Ook wordt er gebruik gemaakt van aparte wegen. Privacy staat hoog in het vaandel: de woning is je privédomein. Het hart van het park en het gemeenschappelijke groen een aangename ontmoetingsplek als je dat wenst.

Komen er ook sociale huurwoningen?

Vooralsnog zijn er geen plannen voor sociale huurwoningen.

Komen er ook vrije sector huurwoningen?

Mogelijk dat één van de drie appartementengebouwen verhuurd wordt in de vrije sector. Bij nieuwe ontwikkelingen informeren wij je graag.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder Woningborg garantie. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Hoe is het winkelaanbod in Middelharnis?

Middelharnis heeft een ruim winkelaanbod en een levendige dorpskern. Benieuwd naar de winkeliers in Middelharnis, kijk eens op https://middelharniscentrum.nl/

Wat is Zuidwester?

Zuidwester is een zorginstelling voor  mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. Zuidwester heeft meerdere locaties, één van deze locaties is Hernesseroord in Middelharnis.

Welke faciliteiten zijn er op het terrein?

Er zijn diverse faciliteiten, kom langs en laat je verrassen. Geniet van een lunch bij Brasserie Dok16, voor de kinderen is er volop vertier in de nieuwe speeltuin of in kinderboerderij De Blije Wei. Breng ook eens een bezoekje aan de Kwekerij voor prachtige bloemen, planten en accessoires.