VoorzieningenBereken je reistijd

Voorzieningen Arrow


Wis hier de filters

Bereken je reistijd Arrow

Vervoer

 • Lopen
  Lopen
 • Fietsen
  Fietsen
 • Openbaar vervoer
  OV
 • Auto
  Auto

Afstand in minuten

Wis hier het bereik
shareFacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

Middelharnis

Gewilde woonplek
Van oudsher was Middelharnis al een centrum van bedrijvigheid en dat is het nog steeds. Niet zo gek dus dat veel mensen hier willen wonen. Er zijn dan ook al best veel woningen bij gekomen de laatste jaren. Gelukkig heeft het historisch centrum van Menheerse zijn uitstraling van weleer behouden. Ga op een zonnige namiddag eens op een terras aan het Vingerling zitten en laat het over u heen komen: de gemoedelijke ontspanning die de oude haven, de werf en de karakteristieke geveltjes teweeg brengen. Vraag het gerust om u heen: wie hier eenmaal zit, wil nooit meer weg.

Historisch maar springlevend
Historische plaatsjes willen nog wel eens verstoffen. Dan biedt het een leuk een plaatje maar is er buiten de VVV niet zo veel te beleven. Zo niet Middelharnis! Daar vind je een flink winkelaanbod en tal van andere voorzieningen op het gebied van onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg, horeca, bibliotheek en cultuur. Van de totale beroepsbevolking van Goeree-Overflakkee werkt meer dan de helft op het eiland zelf, waarvan de helft in Middelharnis. Dat maakt het tot het bruisend middelpunt van Flakkee.

Hernesseroord in Middelharnis

Hernesseroord is al jaren een begrip in Middelharnis. Op dit terrein is van oorsprong zorginstelling Zuidwester gevestigd. Het centrum van het terrein blijft het gebied waar de cliënten (met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) van Zuidwester veilig kunnen wonen en werken. De zorgfuncties zullen zich wel meer concentreren op één gebied, zodat ruimte ontstaat voor een groen, autoluw woongebied.

Hernesseroord is een opengesteld gebied. Sterker nog, veel omwonenden maken al gebruik van de openbare voorzieningen van Zuidwester. Ook in de toekomst zullen de gezellige brasserie Dok16, de kinderboerderij, de speeltuin en de kas deel uitmaken van de woonwijk.