Het plan

Hernesseroord ligt op Goeree-Overflakkee, in de luwte van Middelharnis. Dit door bos omgeven gebied is een van de mooiste plekjes op Flakkee. De komende jaren zal Hernesseroord, waar nu alleen nog de bewoners van zorgorganisatie Zuidwester wonen, worden omgevormd naar een kleinschalige woonlocatie: Heerlijk Hernesseroord. Een park midden in het groen waar je ongedwongen met elkaar samenleeft. Het groen blijft zoveel mogelijk behouden of vervangen en de bestaande waterpartijen worden aangevuld met nieuwe. Hier voegt de vernieuwende architectuur zich moeiteloos naar het bosrijke landschap en zijn de woningen gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen.

"Wil je als eerste op de hoogte zijn over de status van de woongebieden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!"

Bosrijk wonen in de polder
Hier ontwikkelen we een woonomgeving die past bij de schaalgrootte van Middelharnis. De locatie valt te omschrijven als een bosrijke, parkachtige omgeving met waterpartijen. Het gebied ligt aan de rand van het dorpscentrum en het havenkanaal dat het centrum van Middelharnis met het Haringvliet verbindt. Deze bestaande unieke kwaliteiten worden benut om een optimale woonomgeving te creëren. Aan het gebied wordt meer openheid gegeven met behoud van de bestaande groene kwaliteiten. Door parkachtige structuren wordt het gebied meer verbonden met het omliggende landschap. De openbare ruimte binnen de woongebieden ontleent hieraan zijn karakter.

Van appartementen tot twee-onder-één kapwoningen
Bouwen op een locatie als deze vraagt om respect voor de omgeving en de bewoners van Zuidwester. Woningen en appartementengebouwen verschillen allemaal van elkaar, maar zijn tóch herkenbaar ‘familie’ van elkaar. Het is een beeld vol afwisseling, met appartementen, penthouses, twee-onder-één kapwoningen, rijwoningen en diverse levensloopbestendige woningen. Die veelheid aan woningtypen maakt Heerlijk Hernesseroord extra aantrekkelijk voor veel woningzoekers zoals bijvoorbeeld: gezinnen met kinderen, stellen en/of singles. Jij misschien?

Levensloopbestendig en duurzaam
Er is gelegenheid voor woningen die levensloopbestendig zijn. Zo heb je ook de zekerheid dat je op latere leeftijd hier onbezorgd kunt blijven wonen. Vanzelfsprekend is ook duurzaamheid onderdeel van de plannen. Zo beschikt elke woning en elk appartement over een warmtepomp. Optimale isolerende maatregelen dragen er extra toe bij dat de woning zuinig met energie omspringt.

Wonen in een landschapspark
Het lijkt een droom. Maar het is straks realiteit. Hernesseroord groeit uit tot een prachtige nieuwe buurt. AM ontwikkelt er aantrekkelijke woningen én appartementen. Omgeven door volwassen groen en veel ruimte. Er komen straks vier fases.

Een buitenkans
Heerlijk Hernesseroord krijgt een heel gevarieerd en op de natuurlijke omgeving afgestemd beeld. Een bijzondere buurt waar natuur, duurzaamheid, invloed kunnen uitoefenen op je omgeving, historie en delen van voorzieningen belangrijk vindt. Zo ontstaat er een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen.

Stand van zaken
Hier vind je binnenkort meer informatie over de verschillende fases.