27 juli 2020
Geplaatst door admin

De planvorming is de afgelopen tijd nader uitgewerkt, waarbij wordt uitgegaan van vier ontwikkelgebieden binnen Hernesseroord.

Bosrijke omgeving
Heerlijk Hernesseroord wordt een kleinschalig woonproject in een bosrijke omgeving. Het afgelopen half jaar is er met betrekking tot die bosrijke omgeving een slag gemaakt. Het is ons doel om zoveel mogelijk groen te behouden en waar nodig te versterken. Samen met de landschapsarchitecten van BoschSlabbers hebben wij inzichtelijk gemaakt welk groen behouden kan blijven en welke bomen moeten worden weggehaald, zodat ander groen beter tot zijn recht kan komen.

Mooie schetsen
De landschapsarchitecten zijn ook betrokken geweest bij de schetsen van het plan, samen met de architecten van MIX architectuur en Kreatuur. De schetsen zijn gemaakt op basis van de wensen en eisen van de belangstellenden van Heerlijk Hernesseroord. De eerste indruk? “Het ziet er geweldig uit,” aldus John Priem. “De koppeling van de woningen met het bos en het water maken dit project heel bijzonder.”

Verschillende woningtypen
In de schetsen zijn verschillende woningtypen opgenomen: in het zuidelijke deel van het plangebied komen drie- en vierkampenappartementen met aan de voorzijde ruime balkons en een weids uitzicht op het kanaal en het historische centrum van Middelharnis en zicht op het groen en de kinderboerderij aan de achterzijde. Aan de bosrand komen eengezins- en twee-onder-een-kapwoningen en levensbestendige woningen met een fijne tuin grenzend aan de bosrand. In de schetsstudie is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die passen bij de omgeving en het duurzame karakter van de wijk. Wij hopen de schetsen de tweede helft van 2020 met u te kunnen delen.

Dit is een artikel dat verscheen op 3 oktober 2019. Delen: